Računarska grafika
glavna >> domaći zadatak
Domaći zadatak (2009/10)

[Informacije] [Java2D] [OpenGL]

 

Java2D

Prvi domaći zadatak je iz oblasti primene grafickog paketa Java2D. Studentima je ponuđeno više zadataka, od kojih treba da odaberu i samostalno izrade jedan. Sve elemente rešenja koji nisu specificirani postavkom, studenti definišu na bazi razumnih, profesionalno opravdanih pretpostavki. Postoji mogućnost nadgradnje nekih od ponuđenih domaćeg zadatka sa ciljem da prerastu u završni ili diplomski rad. Nakon uspešne odbrane domaćeg zadatka, studenti zainteresovani za završni ili diplomski rad mogu da se obrate predmetnom asistentu ili nastavniku.

  • PDF dokument postavke zadatka
OpenGL

Drugi domaći zadatak je iz oblasti primene grafičke biblioteke OpenGL. Sve elemente rešenja koji nisu specificirani postavkom, studenti definišu na bazi razumnih, profesionalno opravdanih pretpostavki. Postoji mogućnost nadgradnje nekih od ponuđenih zadatka sa ciljem da prerastu u završni ili diplomski rad. Nakon uspešne odbrane domaćeg zadatka, studenti zainteresovani za završni ili diplomski rad mogu da se obrate predmetnom asistentu ili nastavniku.

  • PDF dokument postavke zadatka

Primer realizacije dela domaćeg zadatka: Zvezdani sistem 3D primenom WebGL tehnologije.
Autor: Stajić Ivan
Primer je testiran u programu Chromium, nightly build 6.0.450.0 (50874). Kratko uputstvo za pokretanje i upotrebu ovog primera nalazi se u arhivi.
Arhiva sa izvornim kodom: WebGL_Stajic_Ivan_2010.rar